Voor wie is deze website bedoeld?

Voor wie worden de artikelen geschreven?

In principe is deze website voor iedereen die de onderwerpen en artikelen op deze website interessant vindt. Maar, in het bijzonder voor ondernemers en medewerkers van bedrijven en organisaties, die bij de IT (ICT voor de liefhebber) betrokken zijn.

Voor sommigen zal de informatie op deze website te makkelijk zijn of al lang bekend. Voor anderen is het misschien te moeilijk. En voor andere anderen is het precies goed.

ZZP’ers en particulieren zijn niet de doelgroep van deze website maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken als je wel tot een van deze groepen behoort. Er zijn hier genoeg tips te vinden die ook goed zijn om te weten als je vanuit huis werkt.

Kortom voor elk wat wils denk ik, want als het ene artikel iets beschrijft dat je al lang weet, vind je vast wel een ander artikel waardoor je iets nieuws leert.

De website inhoudelijk

In het algemeen gaan de artikelen hier over strategie en de grote lijnen van IT. Want er zijn al veel websites die op allerlei specifiek technische zaken, en details, uitgebreid in gaan. Maar als er aanleiding toe is kun je ook op deze site soms een artikel vinden dat technisch de diepte in gaat. Deze zullen als zodanig herkenbaar zijn.

Als je een bepaald onderwerp mist laat maar het weten in een reactie hier onderaan! Als er genoeg vraag is, en het onderwerp binnen het kader van de website past, zal ik er een artikel over maken.


En hoe vaak

In principe kun je hier elke maand een nieuw artikel verwachten. Als tijd, inspiratie en/of actualiteit daar aanleiding toe geven kun je hier vaker artikelen verwachten maar vaker dan een paar keer per maand zal het niet gauw worden. Liever kwaliteit dan kwantiteit op deze website.

Wil je op de hoogte worden gehouden? Kom dan binnenkort terug hier. Dan is hopelijk het formulier klaar zodat je helemaal ‘automagisch’ een email krijgt wanneer er nieuwe artikelen op deze website zijn verschenen.


Dan nog iets over IT en ICT

‘ICT’ is een populair begrip in Nederland. ‘IT’ is ouder en internationaal. Daarnaast vind ik IT een mooiere afkorting dan ICT.

Dat ICT heeft toch iets van zo’n bijdehand jongetje dat met een opgeheven vinger en stemmetje roept: “Ja, maar, het is ook COMMUNICATIE technologie !!1!”.

Dat klopt en die C in de ICT was 10-20 jaar geleden meer van belang dan het nu is. De communicatie is intussen helemaal verweven in de Informatie Technologie. Logisch ook. Elke PC, Mac en Smartphone hebben email, chat en andere communicatiemiddelen ingebouwd en maken gebruik van internet en bijbehorende IT-infrastructuur.

Dus op deze website heet het …..

IT. Ga ik verder ook niet meer uitleggen op deze site en in artikelen waar het nog wel staat, verwijder ik het en plaats ik een link naar deze pagina.

Hebben sommige bezoekers van deze website nog een analoge PTT-lijn met een T65 toestel en een 28k8 modem? Dan zal ik speciaal voor hen over ICT praten als ik er ooit een artikel aan wijd 😉


Photo by Karley Saagi from Pexels

Geef hier je reactie

Scroll naar top